Soul Urban Coffee bar brengt de stad naar Zomergem

Schermafbeelding 2015-09-05 om 17.47.32

Op de hoek van de Dreef en de Markt van Zomergem is met de ‘Soul Urban Coffee Bar’ een nieuwe, veelbelovende zaak geopend. Dries D‘havé, in een vorig leven kok, trakteert er gasten op heerlijke koffietjes, dito gebak en heel veel soul.

Vijftien verschillende koffies, mooi geserveerd met een aardbei en een stukje brownie. Een knap decor vol gezellige hoekjes en mooie fotografie aan de muur. Heerlijke muziek à la Amy Winehouse en Jamie Cullum.

Er zit duidelijk muziek in de Soul Urban Coffee Bar van Dries D‘havé, chef-kok die de smaak van koffie al langer te pakken had en er nu mee aan de slag gaat. Naast koffie staan soul en urban centraal. ‘Soul slaat op het feit dat ik dit met hart en ziel doe. Met urban willen we zeggen dat we een stukje stad naar Zomergem halen. Omdat ik dit helemaal alleen doe, moeten mensen aan de bar bestellen.’ Op die manier kan ik al mijn liefde en energie steken in het maken van de koffie.

Ik mik op een ongedwongen sfeer. Bedoeling is dat de gasten een beetje thuiskomen. De muziek staat ook iets luider dan normaal.

Soul Urban Coffee bar is meer dan espresso, latte macchiato of chococino. Het inmiddels wereldberoemde Julie’s House uit Gent levert artisanale taarten en kleurrijke cupcakes. Voor de liefhebbers zijn er ook lekkere biertjes, wijnen, speciale thee en ice tea van het huis. Breng gerust je laptop mee: surfen kan hier ook.

Dries, die al jaren bezig was aan het concept van zijn koffiebar, liet zich adviseren door toppers in de branche: Charlene De Buysere, koffieconsultant en Belgisch kampioen Barista en Katrien Pauwels van OR gaven bijvoorbeeld Advies. Er is over alles nagedacht, het bewijs daarvan is het waterpunt. Een gratis glaasje limoenwater en de smaakt van de koffie is zo geneutraliseerd. Ideaal voor als je na de koffie nog iets anders wil drinken of nog een andere afspraak hebt. Klanten en Dries mogen dan wel enorm van koffie houden, er zijn ook mensen die de geur minder aangenaam vinden. Een glaasje limoenwater doet dan wonderen.

Nog dit: met Soul Urban Coffee Bar  werkt Dries dichter bij zijn twee zoontjes en zijn vrouw Bieke De Vidts. Zij runt aan de overkant van de straat een kapsalon en zonnecenter.

*bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150727_01793455